بزرگترین کشورهای تولید کننده قهوه

با وجود یک کافه در هر گوشه کنار در بسیاری از شهرهای سراسر جهان، جای تعجب نیست که قهوه یکی از کالاهای بسیار پر مصرف در سراسر جهان است. قهوه به عنوان سومین نوشیدنی پرمصرف در جهان، پس از آب و چای، در همه نقاط دنیا طرفداران بسیاری دارد. در این مقاله با ده نمونه از بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه آشنا می شویم . با کاپریس همراه باشید.

صادرکنندگان قهوه

قهوه بعد از نفت کالای پرمعامله در جهان است که تغریبا نیم تریلیون فنجان در سال مصرف می شود. دانه های قهوه نه تنها برای دم کردن یک فنجان قهوه استفاده می شود، بلکه از طریق کافئین زدایی کافئین را برای نوشیدنی های دیگری مثل کولا، داروها و لوازم آرایشی و بهداشتی نیز تامین می کند. دانه های قهوه به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: عربیکا که 70 درصد قهوه جهان را تشکیل می‌دهد و روبوستا که به‌مراتب ارزان‌تر و آسان‌تر تولید می شود.

در زیر فهرستی از 10 کشور  های تولید کننده قهوه در جهان بر اساس گزارش سازمان بین المللی قهوه آورده شده است.

10. گواتمالا - 204,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه گواتمالا

گواتمالا در سال  2016 ، 204000 تن دانه قهوه تولید کرد و تعداد تولید آنها در چند سال گذشته نسبتا ثابت مانده است. دانه های قهوه در گواتمالا فصل هایی که دما بین 16 تا 32 درجه سانتیگراد بوده و در ارتفاعات بین 500 تا 5000 متر از سطح دریا رشد می کنند. این کشور نزدیک به 50 سال بزرگترین تولید کننده قهوه آمریکای مرکزی بود تا اینکه در سال 2011 هندوراس از آن پیشی گرفت.

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه هندوراس 2
قهوه تک خواستگاه گواتمالا

9. مکزیک - 234,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه مکزیک

 

در سال 2016، مکزیک بیش از 234000 تن دانه قهوه تولید کرد. این کشور عمدتاً دانه های عربیکا با کیفیت بالا را در مناطق ساحلی نزدیک مرز گواتمالا تولید می کند. مکزیک تولید کننده اکثر قهوه مصرفی در ایالات متحده است . 

 

در دهه 1990، با برچیده شدن توافقنامه بین المللی قهوه و عدم کنترل شدید قیمت قهوه و سهمیه صادرات در سراسر جهان، در تولید قهوه مکزیک بحرانی به وجود آمد که منجر به ناتوانی مکزیک در رقابت در بازار جهانی شد. این کاهش قیمت و تولید قهوه منجر به از دست رفتن درآمد و مسائل اجتماعی در سراسر کشور مکزیک شد. در حالی که تولید قهوه طی دهه 90 و در دهه 2000 کاهش یافت، تقاضای ثابت ایالات متحده منجر به بهبودی در بازار قهوه مکزیک شده است . 

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه مکزیک 2
قهوه تک خواستگاه مکزیک

8. اوگاندا - 288,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه اوگاندا
بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه اوگاندا 2
کشت قهوه در اوگاندا

در حالی که ممکن است اوگاندا محبوبیت چندانی به عنوان تولید کننده قهوه نداشته باشد، اما این کشور پردرآمدترین صادر کننده قهوه در آفریقای مرکزی است . اوگاندا در سال 2015 از مکزیک گذشت و به هشتمین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان تبدیل شد. این کشور هم دانه های روبوستا – محصول بومی منطقه جنگلی کیبال – و هم دانه های عربیکای اتیوپی را کشت می کند .

 

 

قهوه بخش مهمی از اقتصاد اوگاندا است و بخش بزرگی از جمعیت در صنایع مرتبط با قهوه مشغول به کار هستند. تولید قهوه در ابتدا بخش قابل قبولی ناموفق تحت کنترل دولت بود. با این حال، پس از خصوصی‌سازی دولتی در سال 1991، احیای قوی این بخش مشاهده شد که منجر به افزایش 5100 درصدی تولید از سال 1989 شد. 

7. هند - 348,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه هند

با وجود آب هوای گرم ، همه جای هند برای رشد دانه قهوه مناسب نیست و اکثریت کشت در نواحی تپه ای بخش جنوبی کشور انجام می شود. دانه ها توسط پرورش دهندگان کوچک و با آب یاری وابسته به بارندگی  اغلب در کنار ادویه هایی مانند هل و دارچین کاشته می شوند که طعم و عطری تند به قهوه می دهد. در سال 2004، برند قهوه هندی تاتا در مسابقات کافه گرند کاس سه مدال طلا کسب کرد. از آنجایی که قهوه تقریباً به اندازه چای در هند محبوب نیست، 80 درصد از تولید قهوه این کشور برای مقاصد صادراتی است و خریداران اصلی آن اروپا و روسیه هستند.

6. هندوراس - 348,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه هندوراس

هندوراس توانسته در طول سال ها از دیگر کشورها پیشی گرفته و به برترین تولیدکننده قهوه آمریکای مرکزی تبدیل شود. با این حال، قهوه تولید شده در هندوراس همچنان از فقدان برند ملی رنج می برد. در حالی که بیشتر مردم قهوه کلمبیایی یا اتیوپی را می شناسند، دانه های هندوراس عمدتاً در ترکیب استفاده می شوند و بنابراین برای مصرف کننده معمولی کمتر قابل تشخیص هستند. با این حال، قهوه بخش مهمی از اقتصاد هندوراس است و صنعت قهوه به طور مداوم برای بخش بزرگی از جمعیت اشتغال و درآمد ایجاد می کند.

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه هندوراس 2
قهوه تک خواستگاه هندوراس

5. اتیوپی - 384,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه اتیوپی

اتیوپی هر ساله حجم زیادی از دانه‌های قهوه تولید می‌کند. از نظر جغرافیایی این کشور محل تولد قهوه عربیکا، محبوب ترین دانه در سراسر جهان استبیش از 28٪ از صادرات سالانه اتیوپی نتیجه قهوه است  و تخمین زده می شود که 15 میلیون شهروند در تولید قهوه مشغول به کار هستند.

 

اتیوپی فرهنگ قهوه بسیار غنی ای دارد. برای بیش از 1100 سال، دانه هایی با اثر محرک در کشور توسط کشاورزان و چوپانان بدشانس که دام هایشان آنها را می خوردند، مورد توجه قرار گرفته است. از زمان اهلی شدن گیاه و آغاز پرورش دانه قهوه، انواع منطقه ای دانه های عربیکا در اتیوپی توسعه یافته است که هر کدام نام و طعم خاص خود را دارند. دانه های هرار، لیمو، سیدامو و یرگاشفه همگی برند های ثبت تجاری شده عربیکا هستند که حقوق آنها متعلق به دولت اتیوپی بوده و محافظت می‌شود.

4. اندونزی - 660,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه اندونزی

اگرچه ممکن است این کشور در سطح بین المللی اعتبار بالایی میان تولید کنندگان قهوه نداشته باشد، کشور اندونزی بیش از 660000 تن دانه قهوه در سال 2016 تولید کرد. این کشور کمیت را به جای کیفیت انتخاب کرده است، زیرا آب و هوا در اندونزی برای تولید دانه های با کیفیت کمتر ایده آل است و به همین دلیل دانه های با کیفیت روبوستا (ارزش کمتری نسبت به دانه های عربیکا که از کشورهایی مانند برزیل و کلمبیا می آیند) بخش عمده ای از قهوه تولیدی در این کشور را تشکیل می دهد . با این حال، با وجود این، این کشور موقعیت جغرافیایی ایده آلی برای کاشت قهوه دارد، زیرا در نزدیکی خط استوا قرار داشته و دارای مناطق کوهستانی متعددی است که برای تولید قهوه مناسب هستند.

 

تولید قهوه توسط استعمارگران هلندی به اندونزی معرفی شد و تولید پس از استعمار به دلیل شرایط آب و هوایی ادامه داشت. مزارع قهوه در حال حاضر بیش از 1 میلیون هکتار از خاک اندونزی را پوشش می دهند .

3. کلمبیا - 810,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه کلمبیا

قهوه از کلمبیا در سراسر جهان مشهور است. با این حال، آب و هوا اخیرا نقش منفی در تولید قهوه کلمبیا ایفا کرده است. بین سال‌های 1980 و 2010، دما به آرامی در این نواحی افزایش یافت که با کاهش بارش نیز همراه بود . هر دوی این عوامل شرایط آب و هوایی لازم برای دانه های محبوب و با کیفیت کلمبیا را به خطر می اندازد. این کشور به طور سنتی پس از برزیل در تولید قهوه دوم بود، اما به دلیل رشد سریع تولید ویتنام به رتبه سوم رسیده است. با این حال حتی با وجود تأثیر آب و هوا، کلمبیا یکی از کلیدی ترین کشور های تولید کننده قهوه باقی می ماند.

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه کلمبیا
قهوه تک خواستگاه کلمبیا

2. ویتنام - 1,650,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه ویتنام

 

در حالی که بسیاری با قهوه ویتنامی که در آن قهوه با شیر تغلیظ شده شیرین شده مخلوط می شود، آشنایی دارند، ویتنام دومین کشور تولید کننده قهوه در جهان است.با وجود اینکه جنگ ویتنام آسیب بزرگی به تولیدات این کشور زد . قهوه بخش بزرگی از اقتصاد ویتنام باقی ماند و بعد از برنج بیشترین حجم صادرات این کشور را تشکیل می دهد. ویتنام با گسترش سریع تولید قهوه از تنها 6000 تن در سال 1975 به تقریبا 2 میلیون تن در سال 2016 رسید.

1. برزیل - 2,595,000 تن در سال

بزرگترین کشور های تولید کننده قهوه برزیل

برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان است. در سال 2016، برزیل 2592000 تن دانه قهوه تولید کرد. این یک پیشرفت جدید نیست، زیرا برزیل برای بیش از 150 سال بزرگترین تولیدکننده دانه قهوه در جهان بوده است.

مزارع قهوه حدود 27000 کیلومتر مربع از برزیل را پوشش می دهند که اکثریت آنها در سه ایالت جنوب شرقی که آب و هوا و دما برای تولید قهوه ایده آل است یعنی میناس گرایس، سائوپائولو و پارانا قرار دارند،. برزیل همچنین خود را از سایر کشورهای تولید کننده قهوه متمایز می کند زیرا برزیلی ها قهوه را با استفاده از فرآیند خشک کردن (قهوه شسته نشده)انجام می دهند، جایی که میوه قهوه به جای شسته شدن ، در آفتاب خشک می شود.

 
نویسنده : امیرحسین رستگار
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x