شکر قهوه ای چیست؟ و کاربرد های آن چیست؟

شکر قهوه ای چیست؟ و کاربرد های آن چیست؟

شکر قهوه ای چیست؟ شکری است که مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر تهیه می شود. اما تفاوت اساسی شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید در این است که شکر قهوه ای به صورت ناکامل و نیمه پالایش، شیره قند را در خود دارد و به دلیل وجود ملاس رنگ آن قهوه ای یا سرخ است. شکر قهوه ای شامل ۵ درصد ملاس، آهن، پتاسیم و کلسیم است. به همین علت مواد مغذی اش نسبت به شکر سفید بیشتر است و همچنین عطر و طعم بهتری نسبت به شکر سفید دارد.
شکر قهوه ای در اواخر قرن هجدهم میلادی در کشور های اروپایی از آن برای لوازم آرایشی بهداشتی، صابون های مخصوص بانوان و نیز برای درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گرفت؛ زیرا هنوز کسی خواص ویژه ی این نوع شکر را نمی دانست.
این شکر در آسیای شرقی، خاورمیانه و شمال آفریقا بسیار گسترش یافت. در اواخر قرن نوزدهم میلادی که عصر گسترش و توسعه ی صنعت و علم اروپا بود، تعدادی از دانشمندان بر روی شکر قهوه ای آزمایشاتی انجام دادند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با انواع خواص و ویژگی های این نوع شکر بیشتر آشنا شوید.

شکر قهوه ای
شکر قهوه ای یا سرخ

شکر قهوه ای در طب سنتی

همانطور که گفته شد شکر قهوه ای مورد آزمایش قرار گرفت و در نتیجه دریافتند که این شکر دارای میکروارگانیزم ها است و خواص بی شمار دیگری نیز دارد که امروزه در طب سنتی نیز، مورد استفاده ی زیادی قرار می گیرد. شکر قهوه ای طبعی گرم دارد.
به همین علت از این شکر برای درمان انواع بیماری ها مانند: نفخ معده، یبوست و … استفاده می شود. انواع بیماری هایی مانند درمان سردی مزاج و بدن، درمان کردن اسهال و دلپیچه، جلوگیری از سردرد و تهوع، تسکین دردهای بدنی، درمان قولنج ناف و شکم و همینطور درمان خارش های بدنی.
خوردن بیش از حد شکر قهوه ای باعث خستگی و گرمی در بدن شده و کم خونی و احساس سیری ایجاد می کند و بعد از مدتی فرد دچار ضعف و بی حالی می شود؛ زیرا باعث می شود که شخص طبعش تغییر کرده و سرد شود. پس بنابراین در خوردن این نوع شکر که طبع گرمی دارد باید افراط و تفریط را رعایت کرده ومیزان مصرف آن را حتما کنترل نمود. اصطلاح شکر قهوه ای چیست؟ اصطلاح رایجی است که برای رسیدن به درک مفهوم صحیح از شکر قهوه ای مطرح شده است.

تفاوت های شکر قهوه ای نسبت به شکر سفید در چیست؟

شکر قهوه ای و سفید هر دو از نیشکر تهیه می شوند اما تفاوتشان این است که شکر قهوه ای نوعی ساکارز است که دارای ملاس یا همان شیره می باشد و رنگش را قهوه ای کرده است. علاوه بر این شکر قهوه ای دارای کلسیم، پتاسیم و آهن است و همچنین کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد.

شکر قهوه ای
تفاوت شکر سفید با شکر قهوه ای

شکر قهوه ای و انواع آن

یک قاشق چای خوری شکر قهوه ای که حدود ۴ گرم می شود در مقایسه با شکر سفید ۱۵ کالری دارد در حالیکه این مقدار شکر سفید ۱۷ کالری دارد. از شکر قهوه ای فرآورده های زیادی تهیه می شود که می توان به صورت قند یا شکر مصرف کرد. این نوع شکر انواع و اقسام مختلف نیز دارد مانند شکر تیره یا روشن، این نوع شکر ملاس بیشتری نسبت به سایر شکر ها دارد و رنگ این نوع شکر قهوه ای تیره یا سرخ و روشن است و کاربرد بیشتری نیز دارد.
شکر توربینادو رنگ قهوه ای روشن مایل به کرمی دارد. این نوع شکر در فرایند تولید شسته می شود و به همین علت طعم و عطر مطبوع و بافت نرم دارد. شکر توربینادو همچنین ملاس کمتری نیز دارد که بیشتر در شیرینی پزی استفاده شده و در چای و قهوه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. شکر روان دانه های پودری مانند دارد که رطوبتش نسبت به شکر قهوه ای معمولی کمتر است. این نوع شکر که به پودر شکر قهوه ای معروف است بیشتر در طعم دادن به غذا و تزئین کیک در شیرینی پزی استفاده می شود.
دمرارا شکر دانه های درشت طلایی رنگ دارد و ملاسش نسبت به شکر قهوه ای معمولی کمتر است و در شیرینی پزی، تهیه ی غلات داغ و شیرین کردن دانه های برنج مورد استفاده قرار می گیرد. موسکوادو شکری است که ملاس آن از سایر شکر ها بیشتر است و رنگ خیلی تیره را داراست و طعم شیره و ملاس درون آن بسیار بیشتر حس می شود.

شکر قهوه ای
شکر دمرارا

فواید و خاصیت های ناب

شکر قهوه ای علاوه بر اینکه در غذا و شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد در طب سنتی و درمان های آن مورد استفاده قرار می گیرد. سلامت و زیبایی پوست نیز تحت تاثیر مصرف شکر قهوه ای قرار می گیرد. برخی از خواص دیگر شکر قهوه ای شامل :
• درمان درد قاعدگی می باشد که اگر با چای، زعفران و زنجبیل مصرف شود، درد را به سرعت کاهش می دهد.
• یکی دیگر از فواید شکر قهوه ای را می توان بالا بردن انرژی در نظر گرفت؛ زیرا همانطور که می دانید شکر سفید به سرعت انرژی را زیاد می کند و به همان میزان به سرعت انرژی پایین می آید اما اگر شکر قهوه ای در وعده ی صبحانه مصرف شود، در طول روز باعث شادابی و نشاطتان می گردد.
• از دیگر فواید شکر قهوه ای کنترل چاقی و وزن اضافه است؛ زیرا که، شکر قهوه ای به دلیل داشتن ملاس بیشتر موجب افزایش متابولیسم بدن و گرسنگی می شود و شما با مشورت پزشک می توانید آن را مصرف کنید.
• شکر قهوه ای به دلیل داشتن بافت خشک در زیبایی پوست صورت نیز استفاده می شود؛ زیرا، با ترکیب شکر قهوه ای با ترکیبات دیگر یک اسکراب قوی خانگی درست می شود که پوست های مرده، جای لک و جوش و سلولیت پوست را کم کم از بین می برد.
• اگر در بارداری از گرفتگی عضلات لگن و پشت بدنتان رنج می برید با درست کردن دمنوش و افزودن شکر قهوه ای به آن، می توانید درد خود را تا حد امکان کاهش دهید.

شکر قهوه ای
شکر موسکوادو

کلام پایانی

شکر قهوه ای یا سرخ ملاس بیشتری نسبت به شکر سفید دارد. این شکر در درمان بیماری ها در طب سنتی بسیار کاربرد دارد. شکر قهوه ای انواع مختلفی دارد و نسبت به شکر سفید کالری کمتری را نیز دارا می باشد. از انواع شکر قهوه ای می توان به، شکر دمرارا، شکر موسکوادو، شکر روان، شکر تیره یا روشن و شکر توبینادو اشاره نمود.

نویسنده : سید حمید داوردی ازغدی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x