چه ارتباطی بین قهوه و افسردگی وجود دارد؟
در بلند مدت کارشناسان و محققان بر روی ارتباط بین قهوه و افسردگی تحقیقات زیادی می کنند. بیشتر کسانی که دچار افسردگی هستند به صورت عجیبی قهوه مصرف می کنند!
خوردن قهوه علامت تعجب بزرگی به وجود آورده و بعضی از محقق ها حدس میزنند که خوردن قهوه در بهبود ابتلا به افسردگی اثر گذار است. رابطه عجیب قهوه و افسردگی امروز در دستور کار است و قصد داریم به این راز مگو به خوبی پی ببریم. پس این نوشته را دنبال کنید تا با اطلاعات جالبی آشنا شوید.
رابطه بین قهوه و افسردگی
شناخت اولیه از مواد تشکیل دهنده قهوه و تاثیر آن بر روی افرادی که دچار افسردگی هستند، بسیار مهم است. اگر شما هم قرص های ضد افسردگی مصرف می کنید و علاقه عجیب و غریبی هم به قهوه دارید، بایستی درباره رابطه قهوه و افسردگی بیشتر بدانید.
داشتن شناخت کلی از قهوه و تاثیر آن بر افسردگی و علائم آن خیلی مهم است. قطعا کافئین زیادی در قهوه وجود دارد و مصرف پر تکرار آن انرژی زا می باشد. یکی از اثرات مهم قهوه بر افسردگی در این است که وقتی شما قهوه می خورید علائم افسردگی به شدت کمتری نسبت به قبل دارید.
اثرات مثبت مصرف قهوه بر افسردگی

چیزی که تحقیقات اثبات کرده، این است که رابطه قهوه و افسردگی ناگسستنی بوده و مصرف قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به افسردگی و بیماری هایی مانند سرطان می شود. این نوشیدنی از سکته مغزی، زوال عقل و بیماری هایی همچون پارکینسون هم جلوگیری می کند. ذهن افرادی که قهوه می نوشند تحت تاثیر عناصر محافظ درون دانه های قهوه، توانایی شناختی بالایی دارد و در کنار اثرات کافئین، ظرفیتی برای کم شدن تاثیر مخرب آلزایمر بر روی ذهن فراهم می شود.

علائم افسردگی، چگونه تحت تاثیر نوشیدن قهوه قرار می گیرند؟
به صورت روزانه میلیون ها نفر در سراسر دنیا درگیر افسردگی و تبعات ناشی از آن هستند و از این بیماری رنج می برند. اینکه هر کسی چه مقدار دچار افسردگی باشد مشخص نیست. بعضی از علائم وجود دارند که در صورت داشتن آن دچار افسردگی هستید و شامل موارد زیر می باشد :
- بی علاقگی به فعالیت کردن
- عدم تمرکز کافی و بی حوصلگی
اشخاصی که دچار افسردگی بالینی هستند، این نوع علائم را در دو هفته ابتدای افسردگی حتما تجربه می کنند.
برخی از رایج ترین علائم افسردگی عبارتند از:
علاقه کم به فعالیت هایی که برای شما لذت بخش است، مشکل در تمرکز و کمبود انرژی. افراد مبتلا به افسردگی بالینی حداقل به مدت دو هفته، این علائم را تجربه می کنند.
محققان کنجکاو شدند که آیا خواص محرک موجود در قهوه می تواند علائم افسردگی را تسکین دهد یا خیر. یک مطالعه منتشر شده ارتباط بین نوشیدن بیشتر قهوه و کاهش شدت علائم افسردگی را نشان داد. در یک مطالعه جداگانه نیز با تمرکز بر بزرگسالان میانسال نتایج مشابهی کشف شد.
در اینجا به ارتباط بین قهوه و افسردگی پی می بریم و می دانیم که خوردن قهوه به افرادی که دچار افسردگی هستند کمک خوبی می کند. البته نباید مداوم قهوه مصرف کرد اما گاهی خوردن آن برای جلوگیری از افزایش افسردگی خالی از لطف نیست.

افراط در نوشیدن قهوه!
بیشتر دانشجویان و شاغلین قهوه می خورند و در نوشیدن آن افراط می کنند، زیرا قهوه در رژیم غذایی اصلی آن ها قرار گرفته است. حتی سازمان های جهانی هم اعلام کرده اند که اگر در روز حداقل چهار لیوان قهوه مصرف کنید، ممکن است خطرناک باشد. اما خوردن زیاد آن باعث بی قراری و افزایش ضربان قلب و بی خوابی می شود. قهوه و افسردگی ارتباط موثری با هم دارند اما افراط در خوردن قهوه روی مضر آن را به شما نشان خواهد داد.
عوارض ناشی از خوردن مستمر چهار لیوان قهوه در روز، بسیار زیاد است و شدت اضطراب اشخاص را افزایش می دهد. در برخی از موارد هم سردرد و بی قراری به وجود می آورد و این عوارض «مسمومیت با قهوه» نام دارند.
تاثیر نوشیدن قهوه بر سایر بیماری ها
اگر قهوه و افسردگی برای درمان ارتباط پیوسته ای دارند، مصرف قهوه می تواند با دارو های سایر بیماری ها مانند اختلال تیروئید، تداخل بدی داشته باشد. بعضی از دارو ها برای مشکلات روانی تجویز می شوند و نوشیدن قهوه بر روی آن ها تاثیر منفی دارد. کسانی که به واسطه دیابت مصرف انسولین دارند، نباید قهوه مصرف کنند زیرا قند خون آن ها بالا می رود. ستون فقرات زنان مسن بر اثر مصرف قهوه زیاد از بین می رود. افرادی که مشکل اسید معده دارند و یا کلسترول خون آن ها زیاد است، نباید قهوه مصرف کنند. حتی افرادی که افسرده هستند و این مشکلات را دارند بابت ارتباط قهوه و افسردگی در مصرف قهوه بایستی احتیاط کنند.

عوض شدن سبک زندگی عامل بهبود افسردگی
رعایت کردن تعادل در خوردن قهوه، می تواند تاثیر قهوه و افسردگی را نشان دهد. بعد از بیدار شدن از خواب، حداقل یک ساعت برای خوردن قهوه صبر داشته باشید. بدن شما پس از بیدار شدن یک ماده انرژی زا به نام کورتیزول تولید می کند. حتی در خوردن قهوه نیازی به عجله نیست. در وسط روز ممکن است کورتیزول موجود در بدن شما کم شود و زمان مناسبی برای خوردن قهوه باشد.
اگر مشکلات افسردگی دارید، بهتر است زمانی که دچار افسردگی می شوید، قهوه مصرف کنید. مصرف کافئین پیش از خواب کار درستی نیست.کم شدن مایعات شیرین از برنامه غذایی به کاهش افسردگی کمک می کند. با کاهش مصرف شکر، قهوه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. تحقیقات نشان داده افرادی که قهوه بدون شیرینی می نوشند نسبت به افرادی که قهوه نمی نوشند کمتر احساس افسردگی می کنند.

ورزش مستمر تاثیر بسیار مثبتی در جلوگیری از ابتلا به افسردگی و یا کاهش میزان آن دارد، زیرا تخلیه انرژی شما را بیشتر می کند و خلق و خوی شما خیلی بهتر می شود. همچنین ورزش تاثیر بسیار زیادی در کاهش مصرف قهوه و افسردگی دارد. هنگام ورزش بدن سروتونین و اندورفینی ترشح کرده و فعالیت بدنی بیشتر می شود. بر اثر ترشح این مواد، میل به مصرف کافئین نیز کمتر می شود. ورزش کردن بر قهوه و افسردگی اثر مثبتی می گذارد.
جمع بندی
افسردگی یکی از بیماری هایی است که روان انسان را به هم می ریزد و شما برای دوری از آن بایستی قرص مصرف کنید. بخش زیادی از مردم قهوه و افسردگی را در کنار هم در نظر می گیرند و قهوه را بیشتر می نوشند. آن ها معتقدند که قهوه تاثیر مثبتی بر کاهش میزان افسردگی دارد. نوشیدن قهوه از ابتلا به برخی بیماری ها جلوگیری می کند اما افراط در مصرف آن هم عوارض جبران ناپذیری دارد. در مجموع برای جلوگیری از ابتلا به مشکلات مصرف قهوه و کاهش افسردگی، بهترین راه ورزش کردن مداوم می باشد.
نویسنده : سید حمید داودی ازغدی