قهوه و بارداری

ارتباط قهوه و بارداری چیست؟


آیا از خطرات مصرف قهوه در دوران بارداری مطلع هستید؟ آیا میزان مصرف قهوه خود را مدیریت می کنید؟ اینکه کافئین موجود در قهوه در رابطه قهوه و بارداری چه میزان برای بانوان در دوران شیردهی و یا حاملگی خطرناک است، مقوله بسیار حساسی است. در عین حال اگر در این دوران نیاز به پیگیری و انجام برخی آیتم ها در خصوص سلامت خانم باشد، لازم است که نسبت به آن آگاهی سازی ها و پیش بینی های مورد نیاز صورت پذیرد تا در آینده با چالش خاصی مواجه نشویم.

قهوه و بارداری
مصرف قهوه در زنان باردار در گذشته کاملا ممنوع بود

آیا زنان باردار می توانند قهوه بنوشند؟

هنگامی که زوجین منتظر فرزند آوری هستند و می خواهند که نتیجه حاملگی در ابتدا مشخص شود، نیازی به ترک و یا ملاحظه در مصرف قهوه در زنان وجود ندارد. در گذشته نیز به اغلب بانوان و زنان در هنگام حاملگی توصیه می شد به صورت ویژه از مصرف هر گونه کافئین پرهیز کنند. اما امروزه برخی از کارشناسان معتقدند که مصرف و نوشیدن قهوه بین مقادیر کم تا متوسط خانم ها را در زمان مشخص شدن حاملگی دچار مشکل نمی کند. البته این وضعیت در صورتی مجاز است که احتیاط لازم در مصرف قهوه از طرف خانم به صورت کامل صورت بگیرد.

میزان مجاز مصرف کافئین خانم های باردار

دستورالعمل های موجود در کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا ACOG می گوید که مصرف 200 میلی گرم قهوه و کافئین در روز (معادل یک فنجان 12 اونس قهوه) بوده و برای بانوان باردار بی خطر است. مطالعات اخیر نشان داده که اگر چه شواهد موجود قطعی نیست اما بیش از اینکه مصرف قهوه ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد، مصرف مقادیر متعادل قهوه میتواند باعث کاهش وزن نوزاد نیز، در هنگام تولد شود.
برخی از دلایلی که بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که در هنگام مصرف قهوه توسط مادران باردار جانب احتیاط به صورت کاملا ویژه ای رعایت شود این است که هر خانم حامله بایستی محدودیت های مورد نظر در خصوص مصرف 200 میلی گرم قهوه در روز را قاطعانه رعایت کند. میزان مورد نظر متخصصان بابت مصرف هر مدل از نوشیدنی های کافئین دار که مورد تاکید متخصصان است عبارت است از :

  • 8 اونس قهوه دم کرده (137 میلی گرمی)
  • 8 اونس چای دم کرده حاوی کافئین (48 میلی گرمی)
  • 8 اونس نوشابه انرژی زا (100 میلی گرمی)
قهوه و بارداری
کنترل مصرف کافئین در زنان باردار یک امر تاثیر گذار است

وجود کافئین در سایر مواد خوراکی

کافئین در سایر مواد خوراکی مانند شکلات و نوشابه نیز یافت می شود و متخصصان بر این موضوع باور دارند که نیازی نیست در دوران بارداری صد در صد کافئین کنار گذاشته شود. برای رعایت نرمال مصرف بایستی جانب احتیاط در مصرف مواد کافئین دار مانند قهوه رعایت شده و با سخت گیری بیشتری نسبت به قبل بانوان مواد غذایی دارای کافئین را مصرف کنند. پرهیز کردن یکی از نکات مهم در رابطه قهوه و بارداری می باشد.

قهوه و بارداری

تاثیرگذاری مصرف قهوه بر کودک در دوران بارداری

کافئین موجود در قهوه از طریق جفت مادر به بدن کودک منتقل می شود و مطابق برخی از مطالعات بسیاری از کارشناسان مطمئن هستند که مصرف بسیار زیاد کافئین احتمال خطر از دست دادن بارداری و کاهش وزن هنگام تولد کودکان را افزایش دهد. اما در طول زمان سایر تحقیقات نیز بی نتیجه بوده است و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند که بهتر است که حداکثر مصرف قهوه برای یک خانم باردار از 200 میلی گرم قهوه در روز تجاوز ننماید.

تاثیر کافئین در دوران بارداری بر بانوان

وقتی در هنگام بارداری خانم ها کافئین مصرف می کنند ممکن است که متوجه تاثیر آن بر روی خود نشوند اما این در حالی است که احتمال می رود آن ها واکنش متفاوتی نیز نسبت به مصرف کافئین و میزان مصرف آن از خود نشان بدهند. قهوه در عین حال که می تواند سرعت کاردهی معده را افزایش دهد، به صورت همزمان هم می تواند میزان مراجعه به دستشویی را نیز در همین حین برای بانوان بالا ببرد. برخی قهوه را با وجود چنین مشکلاتی در لیست نوشیدنی هایی که نباید مصرف کنند، قرار می دهند تا نوزاد به دنیا بیاید.
پیش از بارداری امکان کم کردن مصرف قهوه بسیار زیاد است اما اگر حین بارداری قصد خانم بر این باشد که به صورت ناگهانی مصرف قهوه را متوقف کند، ممکن است پس از مدتی مصرف نکردن قهوه، حتی با مصرف یک فنجان قهوه نیز، فرد دچار زخم معده شود و یکی از عواقب آن سوزش معده می باشد. البته یکی از فیدبک های منفی این موضوع لرزش بدن نیز می باشد. حتی در سیستم چشایی بانوان نیز تغییراتی ایجاد می شود و این تغییرات خود را با تغییر مزه در غذا ها و نوشیدنی ها نشان می دهد.

سیاست مورد نیاز در خصوص کاهش مصرف کافئین در دوران بارداری

قهوه و بارداری

از آنجا که بهترین کار این است که در انجام هر عملی احتیاط های لازم صورت پذیرد، بهتر است که مصرف قهوه در رابطه قهوه و بارداری به میزان یک یا دو فنجان کوچک در روز نهایتا حفظ شود. حتی اگر این کار برای شخص کار بسیار سختی باشد می توان برخی از راه ها را برای این کار پیشنهاد کرد و بهترین راه حل در این زمینه برای یافتن راه های بهتر مراجعه به متخصصین است.

نتیجه گیری

میزان مصرف کافئین برای زنان در دوران بارداری یکی از مواردی است که می بایست حتما کنترل شود و فرد آن را با احتیاط لازم انجام دهد. بسیاری از کارشناسان در گذشته با مصرف کافئین مخالف بوده اند و اغلب به زنان توصیه می شده که در دوران بارداری به هیچ وجه کافئین مصرف نکنند.
اما با گذشت زمان و انجام تحقیقات جدید، کم کم جامعه علمی به این نتیجه رسیده است که کافئین به میزان مشخصی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و بهترین کار در خصوص مصرف کافئین این است که میزان مصرف قهوه و مواد غذایی ای که دارای کافئین هستند به صورت کنترل شده ای پیش برود تا در دوران حاملگی بر روی سلامت کودک تاثیر زیادی گذاشته نشود.

 

نویسنده : سید حمید داودی ازغدی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x