قهوه و دیابت

رابطه به هم پیوسته قهوه و دیابت برای دیابتی ها

خواص دارویی قهوه باعث می شود تا این نوشیدنی پر مصرف دنیا، بیش از پیش مورد توجه مردم قرار بگیرد. خواص درمانی آن نیز خارق العاده بوده و بیماری هایی از جمله سرطان و بیماری های کبدی و … را می تواند بهبود بدهد. حتی قهوه و دیابت نیز رابطه بسیار تاثیر گذاری با یکدیگر دارند و قهوه یکی از عوامل موثر بهبود دیابت می باشد. مشکلات روانی و افسردگی هم از دیگر چالش هایی است که به کمک قهوه تغییرات می کند. برخی افراد هستند که پس از شروع روز کاری حتما بایستی در ابتدای صبح به مقصود خود یعنی مصرف قهوه دست یابند.
عدم نوشیدن قهوه این افراد را در تنگناهای فکری قرار می دهد. اما مهمترین جذابیت قهوه برای آن ها در این است که اگر نوشیدن بیشتر از دو فنجان قهوه را در دستور کار خود قرار دهند، بایستی بدانند که مصرف مکرر قهوه از ابتلای آنها به دیابت نوع 2 به صورت جدی ممانعت به عمل می آورد. امروز قصد داریم به بررسی کامل رابطه قهوه و دیابت بپردازیم. پس تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید تا ابعاد جالب توجهی را در این زمینه کشف نمایید.

 

قهوه و دیابت
اضافه کردن پودر شکر به قهوه

تاثیر قهوه در جلوگیری از دیابت

مصرف بیشتر قهوه موجب می شود که اشخاص کمتری به بیماری دیابت دچار شوند. آمار ها نشان می دهد که مصرف زیاد قهوه باعث این است که احتمال ابتلا به دیابت بیش از ده درصد کاهش یابد. کسانی که کمتر قهوه مصرف می کنند احتمال گرفتار شدن آن ها به دیابت بیشتر می شود. دلیل علمی خاصی برای این رفتار قهوه هنوز کشف نگردیده است.
وقتی درباره رابطه قهوه و دیابت صحبت می شود و تاثیر قهوه بر روی افراد دیابتی بیان می گردد، اکثر ذهن ها معطوف به کافئین موجود در قهوه می شوند، در صورتی که خاصیت درمانی ربطی به کافئین آن ندارد. قند یکی از آیتم هایی است که در زمانی کوتاه تحت تاثیر مصرف کافئین در افراد دیابتی افزایش می یابد.

رابطه قهوه و انسولین

گلوکز نوعی قند است که یکی از مهمترین قند های موجود در خون انسان به شمار می رود. مهم ترین عضو بدن انسان که محل مصرف قند موجود در خون می باشد، مغز است. شبکه های سلولی و … نیز از دیگر مصرف کنندگان قند ها در بدن محسوب می شوند. گلوکز یکی از مهم ترین قند هایی است که در تعداد و حجم بالا در بدن وجود دارد.
در عین حال ممکن است که در رابطه قهوه و دیابت، مصرف قند ها تاثیر گذار باشد اما مصرف زیاد قهوه نیز بر روی افزایش مقدار گلوکز تاثیر گذاشته و بالا رفتن میزان قند خون را برای بیماران دیابتی اصلا پدیده ی خوبی نیست. دیابت نوع 2 از آن دسته بیماری ها است که با افزایش قند فرد مبتلا دچار مشکل جدی می شود.

قهوه و دیابت
مدیریت مصرف قهوه برای بیماری های قندی بسیار مهم است

زمان مصرف کافئین و تاثیر آن بر روی انسولین و قند خون

برای افزایش مقاومت بدن در برابر دیابت بایستی حتما پیش از خوردن غذا، قهوه و یا کپسول کافئین مصرف گردد. علت افزایش مقاومت بدن نیز ممکن است تحت تاثیر آیتم های مادرزادی و ارثی و یا تاثیر کروموزوم ها بر سوخت و ساز بدن باشد. همچنین یکی دیگر از دلایل نیز این است که ممکن است کافئین بر روی میزان قند خون و گلوکز موجود در بدن تاثیر جبران ناپذیری داشته باشد.
چگونگی سوخت و ساز کافئین و قند در بدن هر شخصی متفاوت است و افرادی که سریع تر بدن آن ها این کار را انجام می دهد، قند خون آن ها به سرعت افزایش می یابد و افرادی که سوخت ساز قند در بدن آن ها سرعت کمتری دارد، قند خون ها آن ها نیز دیرتر زیاد می گردد.
زمان مصرف کافئین و تاثیر آن بر روی انسولین و قند خون
گمان می رود که اثرات دارویی قهوه برای دیابت تحت تاثیر سایر ترکیبات موجود در قهوه به غیر از کافئین باشد. در رابطه درمانی قهوه و دیابت، مصرف قهوه ای که دارای کافئین باشد می تواند دستخوش تغییراتی در بلند مدت بر روی سوخت و ساز قند ها در بدن شود. ضمن اینکه کاهش ابتلا به دیابت منوط به اثر کردن قهوه و کافئین بر روی بدن است.

قهوه و دیابت
مدیریت مصرف قهوه برای بیماری های قندی بسیار مهم است

اعتیاد به نوشیدن مداوم قهوه

تفاوت در واکنش نشان دادن بدن نسبت به اثرات کافئین و قهوه در هر فرد با دیگری، متفاوت است؛ مخصوصا اگر شخص دچار دیابت باشد. قند خون زمانی در بدن برای افراد دیابتی افزایش می یابد که اعتیاد به مصرف قهوه داشته باشند و کافئین زیادی مصرف نمایند. میزان قند خون در روز های پر مصرف بسیار بیشتر از روزهایی است که فرد مبتلا به دیابت از مصرف قهوه چشم پوشی می کند و این موضوع در رابطه قهوه و دیابت یک قانون ثابت است.

نتیجه گیری

قهوه خواص دارویی متعددی دارد که موجب می شود افرادی که آن را مصرف می کنند بیش از پیش نسبت به مصرف آن اقدام کنند. از طرفی قهوه به دلیل قیمت ارزانی که دارد، یک نوشیدنی اقتصاد محور بوده و جامعه مخاطب بسیار زیادی در میان مردم دنیا دارد. قهوه بر روی بیماری هایی همچون سرطان و دیابت و … اثر مثبت می گذارد.
یکی از مهم ترین بیماری هایی که تحت تاثیر قهوه قرار می گیرد دیابت است. هنوز علت دقیق علمی برای خواص دارویی قهوه یافت نشده اما قهوه می تواند قند خون را تحت تاثیر خود قرار دهد. قند خون یکی از عواملی است که بر روی بیماری دیابت تاثیر جدی می گذارد. افزایش و یا کاهش مصرف قهوه به غیر از تاثیر کافئینی ای که دارد، بر روی افزایش و یا کاهش قند خون و سوخت و ساز بدن اثر گذار است.

نویسنده : سید حمید داودی ازغدی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x